Speurtocht

Deze speurtocht kun je maken als je al veel over 'sterren en planeten' hebt gelezen om te kijken wat je weet over dit thema. Maar je kunt het ook maken als je er nog heel weinig over weet. Dan leer je, door deze speurtocht, over het ontstaan van het heelal, de sterren, de planeten, etc.

 

Hieronder staat de startvraag. Het antwoord kun je vinden op een pagine in deze site. Onderaan de pagina van het antwoord vind je een letter en een nieuwe vraag. Dit antwoord vind je ook weer op een pagina in deze site. Onderaan staat weer een letter en een nieuwe vraag. Zo gaat het door tot je bij de finish bent met de laatste opdracht. Uiteindelijk zet je alle letters achter elkaar en vind je een woord dat bij dit thema 'Sterren en Planeten' hoort.

 

De antwoorden van de vragen schrijf je op het vragenblad. Het vragenblad vind je door hier te klikken. De vragen staan in een willekeurige volgorde. Voor elke vraag staat op het antwoordenblad een leeg vierkantje. Hierin schrijf je of het de tweede, derde, vierde, etc. vraag is. Ook staat er voor de vraag een leeg rondje. Hier schrijf je de letter die je krijgt bij deze vraag. Alleen bij vraag 1 vul je nog geen letter in. De cijfers voor de vragen geven dan de volgorde van de letters aan. Vraag 2 is de eerste letter, vraag 3 is de tweede letter, etc.

 

Ik wens je veel succes!

 

Antwoordenblad: klik hier

Vraag 1: Ons zonnestelsel bestaat uit 8 planeten en 1 dwergplaneet. Hoe heten deze planeten en de dwergplaneet.

 

Nieuws:

 

Planetoïde verrast sterrenkundigen.

 

Lees artikel.

 

Exacte rotatiesnelheid Neptunus.

 

Lees artikel.

 

Recordbrekers uit het universum.

 

Lees artikel.